Henk van den Berg

Fractie voorzitter / raadslid

Ik ben Henk van den Berg, getrouwd met Cara en wij wonen sinds 1984 in Borne op de Stroom Esch. Samen hebben wij een zoon Björn en een dochter Marieke die allebei inmiddels ons huis hebben verlaten en met hun partners Milou en Maikel hun eigen huis hebben ingericht. Björn in Gasselternijveenschemond en Marieke op de Bornse Maten. Hun plaats in huis is inmiddels ingenomen door Sjef, onze kortharige Duitse Staander, die er wel voor zorgt dat wij ons niet vervelen.
Nadat ik ruim 12 jaar secretaris van de BLOS ben geweest ben ik in 2006 voor de PvdA in de gemeenteraad gekomen. In 2010 heb ik samen met Martin Velten Borne-Nu opgericht omdat we de overtuiging hadden dat we als makkelijk benaderbare lokale partij een toevoeging konden zijn in het Bornse politieke spectrum. Dit resulteerde na de verkiezingen in 2014 uiteindelijk in 3 zetels in de raad en deelname in het college. Martin Velten werd onze wethouder en het fractieleiderschap kwam bij mij terecht. Ik ben daarbij voor de korte lijntjes en mijn credo is “ Zo Doow’t !! “
In mijn vrije tijd ben verder nog behoorlijk actief, zoals voorzitter van de landelijke taakgroep scheidsrechters waterpolo en verantwoordelijk voor de aanstellingen en begeleiding van de bondscheidsrechters en vanuit die functie ook voorzitter van de spelregelcommissie binnen de KNZB.
In Borne ben ik voorzitter van de overkoepeling van Bornse carnavalsverenigingen, de Stichting Borns Carnaval welke vanuit de overkoepeling o.a. verantwoordelijk is voor de protocollaire Stadsprins activiteiten zoals de sleuteloverdracht alsmede de organisatie van de jaarlijkse carnavalsoptocht.
Daarnaast speel ik nog schuiftrombone bij het Stedelijk Orkest, een hobby waarbij je lekker “de kop” leeg kunt spelen.