Martin Velten

Wethouder

Ik ben Martin Velten. Helaas is mijn echtgenote Hette dit jaar plotseling overleden en moet ik alleen verder. We woonden al weer ruim 40 jaar in ons mooie Borne. Onze zoon woont in Hengelo en onze dochter woont met haar gezin ook in Borne. In 1996 maakte ik mijn entree in de Bornse politiek. Eerst als bestuurslid van het CDA en vanaf 1998 als raadslid. Omdat ik werkzaam was bij de Belastingdienst werd mij vrijwel direct de portefeuille Financiën toegeschoven. Later werd dat uitgebreid met Ruimtelijke Ordening. In 2010 heb ik, samen met Henk van den Berg, Borne-Nu opgericht. Vanaf 2014 zit ik namens Borne-Nu als wethouder in het College van Burgemeester en Wethouders van Borne.
Mijn schaarse vrije tijd vul ik graag in met tuinieren, motorrijden, mountainbiken en wandelen met mijn hond over de prachtige Zendersche Es.

Binnen Borne-Nu ben ik de penningmeester. Als wethouder ben ik verantwoordelijk voor de portefeuilles Mobiliteit (Spoorse doorsnijding/Fietssnelweg F35), Verkeer, Wonen (Bornsche Maten), Maatschappelijke participatie (Wmo/Jeugdhulp), Gezondheid (Publieke Gezondheid) en Cultuur (Kulturhus).
Omdat ik wethouder ben voor alle fracties in de gemeenteraad maak ik geen deel meer uit van de fractie van Borne-Nu. Op uitnodiging van de fractie bezoek ik wel met zekere regelmaat de fractie vergaderingen.

Mijn motto :
“Benaderbaar, geen grootdoenerij, rechttoe rechtaan en niet vergaderen om het vergaderen.”